Skip to content

Leerlingen halen 350 euro op voor de koala’s

Iedereen heeft de vreselijke beelden op TV gezien van de enorme bosbranden in Australië. Een ramp voor mens en dier. Duizenden koala’s zijn verbrand en nog veel meer koala’s zijn gevlucht voor de vlammenzee. Op de Fontein hebben zes leerlingen uit groep 7 de handen ineen geslagen om de koala’s in Australië te helpen. Zij zijn in de Rotterdam-Noord langs de deuren gegaan om geld in te zamelen.

Ook werd op school een actie opgezet. Op dinsdag 4 februari hebben de actievoerders aan het begin en aan het eind van de schooldag zelfgemaakte fruitspiesjes, snoep, koek, cake, muffins en limonade verkocht. Ook ontwierpen ze een mooie poster die overal in de school werd opgehangen. Het was een zeer geslaagde actie.

In totaal werd meer dan € 350,- opgehaald. De leerlingen hadden de taken goed verdeeld: van voorzitter, penningmeester, marketing, PR, tot secretaris en coördinator. Onze school is trots op deze leerlingen die zo sterk hun betrokkenheid toonden bij het wereldklimaatvraagstuk en dierenwelzijn. Het geldbedrag gaat deze week naar Zapp your planet.

Back To Top