Skip to content

De beste voorbereiding op de basisschool

Uw peuter praat, zingt, bouwt, fietst, speelt, lacht, puzzelt, knutselt, leest, knipt en rent, samen met leeftijdgenootjes uit de buurt. Ondertussen leert hij of zij van alles, zoals nieuwe woorden en kleuren. De peuterschool werkt intensief samen met de basisschool, zodat uw kind spelenderwijs vertrouwd

raakt met school. Omgekeerd weet de basisschool straks precies welke begeleiding uw peuter nodig heeft.

Spelenderwijs leren

Op de peuterschool is ander speelgoed aanwezig dan thuis. Daarbij bedenken de pedagogisch medewerkers steeds weer nieuwe activiteiten, passend bij de ontwikkeling van uw peuter. Binnen zijn er speelhoeken om te lezen, bouwen of knutselen en er zijn kasten vol met puzzels, boekjes en spelletjes. Buiten is er een groot schoolplein om te rennen en lekker samen te spelen. Ideaal om te leren samenwerken, delen en conflictjes op te lossen.

 

4 (of 2) dagdelen per week

Uw peuter kan meerdere dagdelen per week naar de peuterschool gaan. De activiteiten zijn afgestemd op de ontwikkelingsfase en behoefte van uw kind. Hoeveel dagdelen uw kind naar de peuterschool gaat, overleggen we graag met u. Maar zoals met alles, oefening baart kunst en 4 dagdelen leveren meer op dan 2. Eén dagdeel duurt 3 uur en kan ’s ochtends of ’s middags worden afgenomen. Zo blijft er genoeg tijd over om zelf thuis met uw kind te spelen.

 

2 dagdelen gratis

Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben als voorbereiding op de basisschool, betaalt de gemeente Rotterdam het 3e en 4e dagdeel. Gezinnen met twee werkende ouders of met een alleenstaande werkende ouder, kunnen kinderopvangtoeslag aanvragen.

Wilt u eens komen kijken hoe leuk het op onze locaties is? Dat kan natuurlijk! U kunt gewoon eens binnenlopen op onze locaties, zonder afspraak.

Wilt u eerst wat meer informatie? Bel dan gerust met onze afdeling Planning & Plaatsing op 010 – 477 10 09.

Tijden
OchtendgroepMaandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 - 11:30 uur.
MiddaggroepMaandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12:15 - 15:15 uur.

De vakanties lopen gelijk met basisschool de Fontein. De data van studiedagen, uitjes, vieringen en ouderactiviteiten vindt u in de schoolkalender en in de woensdagbrief.

Inschrijven en contact

Loop gerust eens binnen bij de peuterschool, de pedagogisch medewerkers maken graag kennis met u. Meer informatie vindt u op www.peuterenco.nl.
Bellen of mailen kan ook, via (010) 477 10 09 of plaatsing@peuterenco.nl.

Peuterschool de Fontein
E-mailadres: defontein@peuterenco.nl

Back To Top