Skip to content

Gesloten

Er op 16 maart is bekend gemaakt dat alle scholen voor basis, voortgezet en speciaal onderwijs per direct en tot 6 april zullen sluiten. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het feitelijk mogelijk maken van deze sluiting om zo verspreiding van het coronavirus te beperken. Achter de schermen zijn hier al voorbereidende maatregelen op getroffen door de besturen en scholen. Er wordt nu hard gewerkt aan andere vormen van onderwijs.

Op dit moment kunnen we ouders en onderwijsmedewerkers het volgende laten weten:
Alle scholen zijn vanaf maandag 16 maart dicht. Ouders wordt dan ook gevraagd om zelf opvang te regelen en de kinderen niet naar school te laten gaan.
In het advies van het kabinet wordt een uitzondering gemaakt voor kinderen van ouders die werken in vitale beroepen; mensen die de samenleving draaiende moeten houden. De scholen staan voor deze specifieke groep kinderen open, zolang er voldoende leerkrachten zonder klachten beschikbaar zijn. Deze opvang is wel aan voorwaarden gebonden:
• U werkt beiden of als alleenstaande ouder in een van de vitale beroepen.
• Bij (milde) klachten van (neus)verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts moet het kind thuisblijven.
Onderwijzend personeel zonder gezondheidsklachten en die niet tot de risicogroep behoren, gaan maandag wel naar school om opvang te realiseren en verdere plannen voor te bereiden.

Ook al zijn de scholen gesloten, de Rotterdamse po-besturen blijven zich verantwoordelijk voelen voor het onderwijsproces. De po-besturen trekken samen op en vinden kracht in de collectiviteit. Hoe dat invulling krijgt en welke middelen daar voor nodig zijn, is maatwerk per school.

De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en er wordt dan ook gevraagd even af te wachten op nieuwe berichtgeving.

Namens de Rotterdamse po-besturen

Back To Top