Skip to content

DE FONTEIN SCHRIJFT GESCHIEDENIS: FINAL AHOY 2023

Donderdag 22 juni, een speciale dag, want de Fontein is het voor het eerst met alle groepen naar de Final in Ahoy gegaan. (gr. 5-8)

‘’De final is een groot sporttoernooi, waar kinderen die gebiedstoernooien (Mini-finals) winnen zich voor kunnen kwalificeren. Op de Final strijden zij dan tegen alle andere winnaars uit de deelgebieden uit Rotterdam. Win je de Final, dan kan je jezelf de beste van Rotterdam noemen! 🏆

Maar… De Final bestaat niet alléén uit toernooisport, er zijn namelijk veel meer leuke dingen te beleven. Naast het toernooi zelf, is er een uitgebreid programma met sportactiviteiten. Kinderen kunnen een stempelkaart krijgen, waarmee zij deel kunnen nemen aan deze korte clinics/workshops. Denk hierbij aan bv. BMX, freerunning, VR-games, fortnite (archery tag)’’

Er werd al vroeg verzameld (07:45) want om 08:00 vertrokken we met Buzz010 richting Ahoy. Na een mooie toeristische route, kwamen we 08:45 aan in Ahoy. Daar vertrokken de gekwalificeerde kinderen naar het competitiegedeelte en de overige kinderen konden aan de slag met hun stempelkaart.

Gekwalificeerde kinderen:

  • Streetdance (gr. 5-6) : Ailani,Kaylee,Esmanur,Noelle,Luna,Selma,Jyoti,Marije,Gigi,Aliyana,Beyza en Aneesa
  • Voetbal (gr. 5-6): Somaya, Rana, Marwa, Aya
  • Tennis (gr 5.6): Sian
  • Voetbal (gr. 7-8): Manar,Ela,Hidaya,Anna,Evelyne
  • Atletiek (gr. 7-8): Angel

Meester Olaf was aanwezig bij het dansen, samen met dansjuf Ashley. Juf Myrthe ging mee met het voetbalmeidenteam en juf Chelsey ging mee met Sian naar Tennis.

Om 09:35 uur was de voorstelling van het meidenteam streetdance. Hier hebben we de afgelopen 6 weken na schooltijd voor geoefend, onder leiding van juf Ashley. Op school hadden we afgesproken dat alle kinderen hier even moesten komen kijken, want hoe tof is het als we met zo’n groot publiek kunnen aanmoedigen. De voorstelling was geweldig! De jury werd omver geblazen door het dansje, de tribune zat vol met Fonteiners (ouders + kinderen) en wat een volume kwam daaruit! Super om te zien, hoeveel betrokkenheid er was (zowel van ouders als de kinderen). Na de voorstelling had ik zelf verwacht dat de kinderen weer verder gingen spelen, maar iedereen bleef achter om verder te kijken!

Nadat alle scholen hun dansje hadden laten zien, was het wachten op de uitslag. Er werd een selectie gemaakt van 3 dansteams, die door gingen naar de Finale. Na dat optreden, werd er een winnaar bekend gemaakt. De Fontein zat in de top 3 en ging door! Nu mochten zij nog een keer optreden en wederom knalden zij de Jury omver. Toen was het wachten en wachten. De zenuwen liepen hoog op, maar het wachten was het waard: De Fontein is nummer 1!!! WAUW!!!!! Ik ben super trots op jullie!

In de andere hal werd er gevoetbald door de meiden. Ik heb dit zelf niet kunnen zien, maar de meiden waren on fire! Ze schopten het naar de Finale, waar zij wonnen met 2-1! Nog een prijs voor de Fontein. Super knap! Nog niet eerder zijn beide onderdelen gewonnen door de Fontein op de Final!

Sian heeft lekker kunnen tennissen, maar kwam helaas niet verder dan de poulerondes. Helaas, ook nog verdrietig nieuws, want tijdens het BMX-en is Jesse (gr. 5) hard onderuit gegaan. Hij is daarbij lelijk op zijn pols terecht gekomen en heeft daarbij zijn pols gebroken. Gelukkig hebben we met de school en de lokale EHBO-ers snel gehandeld en hem naar het ziekenhuis gebracht. Hier is gebleken dat hij geopereerd moest worden. Dit is meteen ‘s avonds gebeurd en het gaat gelukkig nu beter met hem. Wij wensen hem allemaal heel veel sterkte en een snel herstel!

In de middag was gr. 7 – 8 aan de beurt, meester Tristan B, ondergetekende (en later Juf Tamara) bleven achter om de kinderen te begeleiden. De overige kinderen zijn om 13:30 uur weer met de bus terug naar school gegaan. In totaal werd er 2 x gewonnen 2 x verloren door de meiden, dit was helaas niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinales. Angel had het goed naar z’n zin en was lekker aan het socializen met de andere atleten (dit waren er in totaal 43). Helaas viel hij dit keer niet in de prijzen.

Hierna vertrokken we terug naar school, met de metro en de tram. Via Socialschools zal ik binnenkort een link delen met een Aftermovie van het event.

Meester Olaf

Back To Top