Skip to content

Schoolschaatsen

Afgelopen woensdag zijn de kinderen uit groepen 6 t/m 8 wezen schaatsen. Met de bus vertrokken we om 08.30 uur vanaf school richting de schaatsbaan Rotterdam. De kinderen hebben 1,5 uur geschaatst en vonden het super. Zowel de funbaan (waar je kriskras door elkaar kan schaatsen) als de 400m baan konden gebruikt worden. 

Op de funbaan mochten de kinderen gebruik maken van een ‘Dolfijntje’; deze dolfijn kon je vasthouden en vooruit duwen (voor extra balans). Ook kon je maatje op de rug van de dolfijn zitten: zo kon je elkaar duwen. De echte fanatiekelingen konden helemaal ‘losgaan’ op de 400-meter baan, door zo veel mogelijk rondjes te schaatsen. Sommige kinderen hebben wel 14 rondjes geschaatst! Dat is 5.600 meter oftewel 5,6 km. Zo hebben zij ook nog extra kunnen rekenen tijdens het schaatsen: een echte win-win als je het mij vraagt! Iets na 11.00 uur was iedereen weer terug op school. Het was een leuke ochtend!

Meer foto’s en video’s staan op Social Schools. Met dank weer aan meester Olaf voor de organisatie van dit schaatsfestijn.

Back To Top