Ook dit jaar vieren we in oktober weer de Kinderboekenweek! Tijdens deze ‘week’ is het tien dagen lang feest in het teken van het kinderboek. Door het hele land zijn activiteiten, o.a. op scholen, bij bibliotheken en in boekhandels.

Het thema van de Kinderboekenweek: Bij mij thuis, betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en we praten we over de verschillen en gelijkenissen. Hoe kan dat beter dan met boeken? Want ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan. Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

Op school doen wij de volgende activiteiten:

Woensdag 4 oktober: opening van de Kinderboekenweek op 8.15 uur voor de school. Wilt u zorgen dat u er dan op tijd bent met de kinderen?

Maandag 9 oktober: verhalen- en tekenwedstrijd. Groep 1 tot en met 4 maakt een tekening over het thema Bij mij thuis, en groep 5 tot en met 8 schrijft een verhaal over dit thema. Op woensdag 11 oktober vindt na juryberaad de uitreiking van de gouden en zilveren griffel (voor de twee beste verhalen) plaats en worden daarna de gouden en zilveren penseel uitgereikt voor de twee beste tekeningen.

Donderdag 12 oktober: afsluitende leesactiviteit op de laatste schooldag voor de herfstvakantie (vrijdag 13 oktober is er een studiedag op school).

Leesalarm: Gedurende de Kinderboekenweek gaat de schoolbel op willekeurige tijden af. Dit is een teken dat alle leerlingen en leerkrachten tien minuten een boek gaan lezen. Voor de groepen 1 t/m 3 is het programma aangepast. Zij gaan zitten waar ze spelen en de juf leest uit een boek voor.

Voorleesouders: Om de dag leest er in elke klas een ouder een stukje voor. Wij zoeken ouders voor deze activiteiten. Graag aanmelden bij meester Tristan: t.vanwelzen@kindenonderwijsrotterdam.nl

Comments are closed.