Skip to content

Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wil

Op De Fontein is vanochtend de Kinderboekenweek gestart. Het team stond bij de opening van de schooldag verkleed in de verschillende beroepen, van kok en actrice tot zuster en ingenieur, voor de school met een boek in de hand.

Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van Worden wat je wil. Deze grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland heeft tot doel zoveel mogelijk kinderen aan het lezen te krijgen. De Kinderboekenweek is van 6 tot en met 17 oktober.

Wij vinden als school vanuit onze pedagogische opdracht het lezen van boeken erg belangrijk. Lezen is niet alleen leuk om te doen. Het stimuleert de fantasie en vergroot de woordenschat. Lezen draagt eveneens bij aan een brede ontwikkeling van kinderen, een van de kernwaarden van De Fontein. Kinderen die veel lezen, scoren ook aanzienlijk hoger met taal, met name op begrijpend lezen, misschien wel het belangrijkste vak op school.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is te koop voor € 7,25. Van de openbare bibliotheek kunnen kinderen gratis lid worden. Onze leerlingen kunnen op school ook terecht bij de zwerfboekenkast. Die boeken mag je lenen of zelfs houden als je het een prachtig boek vindt. Alles is prima, als je maar leest!

Back To Top