Gelukkig konden ondanks de Coronamaatregelen Sinterklaas en Piet toch bij ons op De Fontein zijn vandaag. Een bijzonder feest elk jaar weer. De kinderen, van peuters en kleuters tot ver in de bovenbouw, zijn al weken onrustig. Piet heeft deze week al diverse nachten in de hal van de school geslapen. Afgelopen nacht sliep Sinterklaas bij ons in de gymzaal.

In alle groepen is vanuit onze kernwaarde ‘Brede vorming’ veel aandacht besteed aan het Sinterklaasfeest, ook omdat de Sint een dankbaar onderwerp is. In veel lessen keerde hij terug. Van geschiedenis en aardrijkskunde (waar komt het feest vandaan?), muziek (Sinterklaasliedjes),  taal (gedicht schrijven), tekenen, schilderen en handvaardigheid.

Vanaf de groepen 5 tot en met 8 zijn surprises gemaakt met gedichten. Er zaten ook dit jaar weer echte kunstwerken bij. Het blijft altijd een kwestie van smaak, maar de volgende drie foto’s laten zien waartoe onze leerlingen in staat zijn:

Tot slot, bij onderstaande tekening waren we even sprakeloos op school, want we herkenden een groot kunstenaar onder onze kleuters. Kent u het wereldberoemde schilderij Lyrisches van Wassily  Kandinsky?

Kortom: het was weer een geslaagde editie van het Sinterklaasfeest 2021.

Comments are closed.