Peuterschool De Fontein

De peuterschool is er voor kinderen van twee en drie jaar en zit in hetzelfde gebouw. Bij de peuterschool krijgen kinderen een goede voorbereiding op de basisschool. Al spelend leren ze nieuwe vaardigheden, samen met leeftijdsgenoten uit de buurt. Spelenderwijs raken kinderen zo vertrouwd met onze school. De basisschool en de peuterschool werken intensief samen. De peuterschool is onderdeel van de stichting Peuter & Co.
U kunt ons bereiken op 010-3039413 en kleine_fontein@peuterenco.nl 

Spelenderwijs leren

Op de peuterschool is er veel ruimte om te spelen, want spelen is leuk en leerzaam voor kinderen. Binnen zijn er speelhoeken om te lezen, bouwen of knutselen en er zijn kasten vol puzzels en spelletjes. Buiten is een groot schoolplein om te rennen, te klimmen en te fietsen.
De pedagogisch medewerkers praten en zingen veel met de peuters, waardoor ze nieuwe woorden en begrippen leren. Ook sociale vaardigheden komen aan bod. Zo leren kinderen om speelgoed te delen en om kleine conflicten op te lossen.
Ook bereiden de medewerkers de kinderen voor op lezen en rekenen, wat onmisbaar is voor een goede start op de basisschool. Door samen een boek te lezen bijvoorbeeld en door met ieder kind spelenderwijs te tellen, te wegen en te meten. De medewerkers volgen daarbij nauwgezet de ontwikkeling van elk kind en zorgen voor een bijpassend aanbod aan activiteiten.

Ouderactiviteiten

Belangrijk zijn ook de ouderactiviteiten die de peuterschool organiseert, zoals de spelinloop, ouder/kind activiteiten en ouderbijeenkomsten. Op die manier kan er een goede band ontstaan tussen de ouders en de pedagogisch medewerkers. Tijdens de ouderactiviteiten wordt ook uitgelegd wat ouders zelf thuis kunnen doen om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Want succes op de basisschool begint thuis.

Tijden en kosten

Elke peuter komt meerdere dagdelen per week naar de peuterschool. Hoeveel dagdelen een kind precies naar de peuterschool gaat, wordt in overleg met de ouders bepaald. De kosten zijn afhankelijk van het inkomen van de ouders, vanaf € 0,43 cent per uur.
De peuterschool heeft een ochtend- en een middaggroep.

Tijden
Ochtendgroep Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 - 11:30 uur.
Middaggroep Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12:15 - 15:15 uur.

De vakanties lopen gelijk met basisschool de Fontein. De data van studiedagen, uitjes, vieringen en ouderactiviteiten vindt u in de schoolkalender en in de woensdagbrief.

Inschrijven en contact

Loop gerust eens binnen bij de peuterschool, de pedagogisch medewerkers maken graag kennis met u. Meer informatie vindt u op www.peuterenco.nl.
Bellen of mailen kan ook, via (010) 477 10 09 of plaatsing@peuterenco.nl.